©NM&C + Dominstal Terrm; Site creat de dezvoltafirma.ro

AutorizariISCIR

SPĂLARE CHIMICĂ CENTRALE TERMICE ȘI INSTALAȚII

Ce este spălarea chimică a centralei termice?

Este operațiunea prin care se elimină depunerile de calcar, depuneri de magnetită (oxizi de fier) de pe schimbătorul centralei și restul componentelor centralei termice prin care circulă agentul termic.

În general apa utilizată în circuitul centralei termice provine din rețeaua de apă potabilă a localității, sau din puțuri proprii și conține foarte multe săruri dizolvate și bucăți de rugină. Cele mai dăunătoare pentru circuitele centralelor termice, sunt sărurile de calciu și magneziu, care formează depunerile de piatră. Concentrația acestor săruri în apă, se exprimă ca duritatea apei. În timp, prin depuneri succesive, această crustă crește în grosime favorizată de creșterea temperaturii, efectul imediat fiind reducerea transferului termic în instalații, deci reducerea randamentului termic al instalațiilor.

Cum ne dăm seama că centrala “gâfâie” din cauza că o sufoca depunerile?

Simplu: zgomotul apei care fierbe auzit în centrală (și transmis de multe ori prin țevi) sau producerea doar a apei calde sau calduțe în loc de apă fierbinte iarna, când temperatura apei din rețea e scăzută

De unde provine zgomotul de fierbere?

Păi calcarul depus în interiorul schimbătorului de căldură acționează ca un izolator termic, astfel că agentul termic primar (apa incalzită de flacăra) nu reușește să încălzească apa menajera și începe să fiarbă.

Cum se realizează această curățare?

Curățarea se face cu ajutorul unei pompe cu rezervor de acid. Pentru aceasta se demontează schimbătorul de căldură și se montează cu ajutorul unor adaptoare la pompa cu rezervor de acid, agentul de curățare (un mix de acizi) fiind circulat când într-un sens când în altul prin schimbător.

Pentru centralele termice cu o funcționare mai îndelungată, este necesară aplicarea procedeului de spălare chimică atât pentru centrala termică cât și pentru sistemul de conducte care alimentează și eliberează apa preparată termic. Prin spălarea chimică a centralei termice, veți avea garanția că întreaga instalație a fost curățată cu atenție și veți putea folosi centrala termică la întreaga sa capacitate, așa cum a fost proiectată, pentru o perioadă mai lungă de timp.

Incalzire

Meniul anterior

Contactează-ne pentru o ofertă personalizată